Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Programul de formare pentru managementul spitalelor

Dezvoltarea unui program de instruire pentru managementul spitalelor din RomâniaParteneri in proiect:

1.V.C.M., Haachtsesteenweg  579   1031,   Brussel  

2. CZV  - Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap -Universiteit Leuven   (Center for Hospital and Health Care Sciences – University Leuven)

3.S.M.A.M., Str. Mare a Unirii 1   BL. C, SC. 1, ET. 3, AP. 6   Focsani, Vrancea

4.University Hospital Bucharest,  Str. Cristian Popisteanu Nr 1-3,Sector 1, Bucuresti, Romania

5.Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea,  Str. Stefan Cel Mare   27,   Focsani,    Romania

6.Fundatia Pentru Dezvoltare Acociatiilor de Ajutor Mutual (FDAAM)


Prezentare proiect:

Proiectul a condus la dezvoltarea unui model pentru un program de instruire - şi in completare la crearea unui manual de formare - pentru persoanele responsabile de managementul spitalelor.
Ca urmare a reformelor recente, precum şi a organizarii de servicii de îngrijire primară, spitalele devin treptat o importantă instituţie specializată in sănătate.
Ca o consecinţă, există o nevoie urgentă de manageri de sanatate pentru a face spitalele viabile din punct de vere economic, pentru a garanta pe viitor servicii de sanatate de buna calitate.


Reformele recente au pus mare accent pe descentralizarea serviciilor in afara spitalului,  dar acest lucru impune de asemenea, o noua pozitionare a spitalului in schema de ingrijire a  sănătatii.
Acest lucru poate fi posibil numai în cazul în care gestionarea este intarita pentru a face faţă noilor provocări, cum ar fi: imbunătăţirea calităţii de îngrijire (în curs de dezvoltare la standarde ridicate de calitate), relaţia cu serviciile primare, gestionare resurselor economice a serviciilor de sănătate, negocierea cu sistemul public de finanţare în domeniul sănătăţii, cooperarea cu autorităţile locale, relaţiile cu serviciile primare de sănătate şi cu pacienţii (inclusiv a sistemului de externare a pacienţilor din spitale şi îngrijirea post-externare).


După elaborarea programului de formare si a manualului de catre o echipa mixta  flamandă-româna, acesta a fost implementat în două regiuni pilot: Vrancea şi Bucureşti.
În timpul şi după aceasta implementare-test, monitorizata de echipa de comanda flamandă-româna, s-au facut mai multe evaluări  pentru a imbunatatuii modelul in functie de nevoile partenerilor romani.


Ministerul Sănătăţii şi diferite Academii Romanesti de Sanatate a primit evaluarea finală a proiectului şi maualul, astfel încât să poata fi puse în aplicare si în alte regiuni ale ţării.

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati