Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Programul de ingrijire a persoanelor varstnice in regiunea Iasi.


Proiect-pilot pentru organizarea ingrijirii persoanelor in varsta intr-o abordare interdisciplinara in regiunea Iasi (Romania).Parteneri in proiect:


1.  vzw Volkswelzijn ,  Oude Burg 19,  8000 Brugge, BELGIË   
2.   FDAAM – Bucuresti
3.   Primaria IASI – The General Directorate for Social Care and Child Protection


Prezentare proiect:

Proiectul intenţioneaza sa dezvolte un model de practica pentru organizarea ingrijirii persoanelor in varsta, in regiunea de nord-est a Romaniei - Iasi (1 milion de persoane).
Modelul va fi, de asemenea, pus in aplicare in etapele finale ale proiectului.

Intr-o faza iniţiala, trei seminarii de informare cu echipe de experti romano-flamande vor fi organizate in Romania, urmate de o vizita de familiarizare in Flandra.
Aceste seminarii vor prezenta sistemul flamand de ingrijire a persoanelor in varsta, cu diversele sale aspecte (ingrijire permanenta la domiciliu, centre de zi de ingrijire, ingrijire a varstnicului in case de oaspeţi, ingrijire la domiciliu si asistenţa sociala pe baza de voluntariat).

Intalnirile experţilor vor conduce la o profunda analiza comparativa a situaţiei din Romania si de stabilire a unui plan preliminar de politica pentru ingrijirea varstnicilor din regiune.

Un document de lucru pentru punerea in aplicare a modelului se va face sub coordonarea Consiliului Judetean Iasi si prezentat la posibili parteneri regionali din sectorul de sanatate si ajutor social.
Acest plan va conţine prioritaţile pentru stabilirea modelului romanesc de ingrijire a pacienţilor varstnici.

Intr-o etapa viitoare, modelul va fi pus in aplicare cu partenerii din regiunea Iasi, urmate de colaborarii cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Impreuna cu Ministerul, o evaluare a proiectelor se va face si va fi prezentata intr-o conferinţa de final de la Bucuresti, cu scopul de a arata analiza rezultatelor si altor regiuni ale ţarii.

Proiectul intenţioneaza sa dezvolte un sistem de ingrijire a persoanelor in varsta bazat pe diferite tipuri de servicii, organizat pe nivele interdependente, in funcţie de necesitaţile populaţiei ţinta.
Aceasta va conduce la o abordare cu costuri reduse, care garanteaza accesul persoanelor in varsta la servicii de calitate ridicata.

Proiectul va raţionaliza anumite segmente din sistemul de ingrijire a sanataţii. Aceasta va contribui la o scadere a ratei de specializare, ceea ce va conduce la o realocarea a mijloace financiare intr-un mod mai eficient.
In plus, proiectul va consolida cooperarea dintre diferitele grupuri de furnizori, comparabile cu sistemul flamand.
Aceste elemente sunt prioritaţi stabilite in programele naţionale si regionale de politici in domeniul sanataţii.

 

Galerie foto

Programul de ingrijire a persoanelor varstnice in regiunea Iasi.

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati