Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Programul de formare pentru managementul spitalelor

Dezvoltarea unui program de instruire pentru managementul spitalelor din România



Parteneri in proiect:

1.V.C.M., Haachtsesteenweg  579   1031,   Brussel  

2. CZV  - Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap -Universiteit Leuven   (Center for Hospital and Health Care Sciences – University Leuven)

3.S.M.A.M., Str. Mare a Unirii 1   BL. C, SC. 1, ET. 3, AP. 6   Focsani, Vrancea

4.University Hospital Bucharest,  Str. Cristian Popisteanu Nr 1-3,Sector 1, Bucuresti, Romania

5.Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea,  Str. Stefan Cel Mare   27,   Focsani,    Romania

6.Fundatia Pentru Dezvoltare Acociatiilor de Ajutor Mutual (FDAAM)


Prezentare proiect:

Proiectul a condus la dezvoltarea unui model pentru un program de instruire - şi in completare la crearea unui manual de formare - pentru persoanele responsabile de managementul spitalelor.
Ca urmare a reformelor recente, precum şi a organizarii de servicii de îngrijire primară, spitalele devin treptat o importantă instituţie specializată in sănătate.
Ca o consecinţă, există o nevoie urgentă de manageri de sanatate pentru a face spitalele viabile din punct de vere economic, pentru a garanta pe viitor servicii de sanatate de buna calitate.


Reformele recente au pus mare accent pe descentralizarea serviciilor in afara spitalului,  dar acest lucru impune de asemenea, o noua pozitionare a spitalului in schema de ingrijire a  sănătatii.
Acest lucru poate fi posibil numai în cazul în care gestionarea este intarita pentru a face faţă noilor provocări, cum ar fi: imbunătăţirea calităţii de îngrijire (în curs de dezvoltare la standarde ridicate de calitate), relaţia cu serviciile primare, gestionare resurselor economice a serviciilor de sănătate, negocierea cu sistemul public de finanţare în domeniul sănătăţii, cooperarea cu autorităţile locale, relaţiile cu serviciile primare de sănătate şi cu pacienţii (inclusiv a sistemului de externare a pacienţilor din spitale şi îngrijirea post-externare).


După elaborarea programului de formare si a manualului de catre o echipa mixta  flamandă-româna, acesta a fost implementat în două regiuni pilot: Vrancea şi Bucureşti.
În timpul şi după aceasta implementare-test, monitorizata de echipa de comanda flamandă-româna, s-au facut mai multe evaluări  pentru a imbunatatuii modelul in functie de nevoile partenerilor romani.


Ministerul Sănătăţii şi diferite Academii Romanesti de Sanatate a primit evaluarea finală a proiectului şi maualul, astfel încât să poata fi puse în aplicare si în alte regiuni ale ţării.

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati