“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."
Afla mai multeScris in data de: 02/09/2014
16 experti ai Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual alaturi de ceilalti parteneri din cadrul Proiectului “INCLUSIV- Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piatț muncii în 6 regiuni din România”, au participat la vizita de studiu in Belgia in perioada 25 – 29 August a.c.
Obiective specifice ale acțiunii au fost de analiza a modelelor de bună practică ale partenerilor; au contribuit la contabilizarea datelor care ajută la eficientizarea măsurilor de intervenție și de suport pentru grupurile vulnerabile; au ajutat la sensibilizarea partenerilor sociali pentru reducerea discriminării grupurilor vulnerabile.
În cadrul vizitei de studiu din Belgia au fost vizate promovarea activităților derulate pentru atingerea obiectivelor, informarea echipei de implementare a proiectului, a partenerilor și beneficiarilor indirecți cu privire la modul de derulare a activităților și a rezultatelor obținute.
Acțiuni premergătoare evenimentului au fost demarate de la începutul lunii prin stabilirea tematicii, a agendei, locației, a categoriilor de participanți și a materialelor.
Vizita de studiu a cumulat subiecte specifice proiectului și aplicarea directă a cunoștințelor dobândite prin schimbul de bune practici. Au fost generate dialoguri constructive pe tema reducerii pe termen lung a discriminării grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane de etnie romă, persoane care provin din familii cu mai mult de 2 copii sau monoparentale și care sunt expuse riscului de excluziune socială, persoanelor afectate de boli ocupaționale, persoanelor fără adapost etc.), în special a celor care pe lânga faptul că aparțin acestor grupuri au și un nivel de instruire scăzut .
Monitorizarea și evaluarea modului de implementare a activităților si a termenelor a fost realizată continuu, atât cu ocazia întâlnirilor de lucru cu partenerii belgieni, cât și prin alte instrumente specifice. Monitorizarea activităţilor desfăşurate a presupus şi păstrarea contactului cu experţii din cadrul echipei de implementare în vederea planificării acţiunilor viitoare, delegării sarcinilor, oferirii de feedback privind activităţile întreprinse şi monitorizării şi evaluării acestora.
Daniela Potocean
02 Septembrie 2014
Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...
Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...
IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015 Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...
Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1
Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă - „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...