Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Sesiunea de instruire pentru formarea expertilor din cadrul CIS-urilor, 14-17 iulie 2014 ,Paltinis

Scris in data de: 21/07/2014

In perioada 14-17 iulie 2014 a avut loc la Paltinis, Sibiu prima sesiunea de instruire pentru formarea expertilor din cadrul CIS-urilor, in Proiectul "Inclusiv - Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din Romania" POSDRU/165/6.2/S/142913. La aceasta sesiune de instruire au participat membrii echipelor de experti din cele 6 Centre de incluziune sociala din tara: CIS-NE, CIS-V, CIS Bucuresti-Ilfov, CIS- NV, CIS-SV si CIS-SE ai FDAAM si WV, alaturi de ceilalti parteneri nationali.


Aceasta sesiune de intruire a avut ca tema principala discutarea despre grupurile vulnerabile, despre recrutarea persoanelor apartinand populatiei vulnerabile ce pot beneficia de serviciile oferite de CIS-uri. S-au avut in vedere caracteristicile acestor grupuri vulnerabile, strategii de motivare a acestora, metode de recrutare, precum si obstacolele ce pot interveni in atragerea acestor persoane vulnerabile catre serviciile oferite de centrele de incluziune sociala. Pornind de la aceste subiecte de lucru, s-au pus in practica o serie de exercitii si jocuri de rol care au permis familiarizarea cu temele de discutii si cu eventualele situatii ce pot aparea in CIS-uri. Sesiunea de intruire  s-a finalizat cu o serie de teme de gandire pentru echipele din CIS-uri.

Intalnirea de la Paltinis, Sibiu a permis echipelor de  experti din fiecare CIS sa se cunoasca si sa realizeze legaturi colegiale care sa permita  functionarea optima a CIS-urilor, precum si atingerea obiectivelor avute in vedere in acest proiect.

Teodora Ioan
asistent social
CIS - Bucuresti-Ilfov

----------------------------------------------------------------------------------------

Sesiunea de instruire de la Paltinş (14-17 Iulie 2014)  a oferit , in primul rând ,posibilitatea de a cunoaşte echipa de management , personalul celorlalte Centre de Incluziune Sociala , precum si membri ai partenerilor de proiect . Am conştientizat ca acest parteneriat de implementare a proiectului  este format din 5 organizatii, din doua regiuni de dezvolatre a României.


Este un parteneriat puternic , format din organizatii cu mare experienţă în realizarea activităţilor de tipul celor prevăzute în proiect.


Solicitantul are experienţă mare în participarea şi realizarea de politici în domeniul ocupării şi incluziunii sociale. Partenerul doi are o mare experienţă în facilitarea accesului la educaţie  pentru grupurile vulnerabile sau grupurile sociale aflate in situaţie de criză . Partenerul  3 (din care face parte si CIS - V ) coordoneaza structuri locale în domeniul socio – medical, implicându-se activ în starea de bine a populaţiei , precum şi a grupurilor vulnerabile.  Partenerul transnational  este un actor major în sistemul de îngrijiri de sanatate din Belgia, precum şi un departament special pentru sensibilizare si reinserţie socială şi profesională .

Această întâlnire a permis o întelegere exactă şi punctuala a obiectivului  general ,precum si obiectivelor specifice – operationalizare a proiectului. Creşterea nivelului de calificare , furnizarea de programe integrate de consiliere şi formare profesională , integrarea sau reintegrarea pe o piaţa a muncii flexibilă este un obiectiv ambiţios , care poate fi atins .
Sesiunea a avut ca tematica „Caracteristici ale grupurilor vulnerabile” si s-au prezentat subiectele: recrutarea persoanelor aparţinând populaţiei vulnerabile în vederea participării la activităţile proiectului INCLUSIV, categorii de grupuri vulnerabile pe piaţa muncii (persoane de etnie romă, adulţi din familii monoparentale sau familii cu peste 2 copii, femei, persoane cu dizabilităţi, persoane afectate de boli ocupaţionale, persoane anterior aflate în detenţie, persoane fără adăpost, tinerii peste 18/26 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului), procedura de funcţionare a CIS-urilor (formulare, registre de evidenţă, tipuri de servicii, traseul unei persoane în cadrul centrului)

RUSU ALINA
COORDONATOR, CIS V – P3

----------------------------------------------------------------------------------------

Sesiunea de instruire I Păltiniș, Sibiu
În perioada 14-17 iulie, în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu a avut loc prima sesiune de instruire a experților CIS din cadrul proiectului POSDRU/165/6.2/S/142913 “Inclusiv – Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din Romania”.
Sesiunea de instruire s-a desfășurat într-o manieră interactivă, după un program bine stabilit.
Tematica cursului a vizat noțiuni teoretice și practice despre grupurile vulnerabile care constituie grupul țintă al proiectului.
Participanții au avut oportunitatea de a-și cunoaște colegii din celelalte CIS-uri și de a lucra în echipă exercițiile practice propuse de lectori.
Atmosfera de lucru și interacțiunile dintre participanți au reliefat faptul că proiectul Inclusiv va conduce la creșterea incluziunii sociale pentru persoane ce fac parte din diverse categorii vulnerabile pe piața muncii.
Priscorneac Belei Diana Elena
Expert consiliere CIS N-E


Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati