Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Sesiunea de instruire a expertilor din cadrul CIS-urilor, 4-7 august 2014, Curtea de Arges

Scris in data de: 11/08/2014

CIS-Bucuresti-Ilfov - P3
Din data de 4.8.2014 pana la data de 7.08.2014 a avut loc sesiunea de instruire a expertilor din partea fiecarui partener national din cadrul Proiectului Inclusiv– Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii în 6 regiuni din România” POSDRU/165/6.2/S/14291, la Curtea de Arges.

La intalnire au participat alaturi de partenerii nationali  reprezentatii CIS-urilor ai Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual (FDAAM), cu experti i coordonatori, coordonatori de CIS-uri,  experti  consiliere,  experti  vocationali, asistenti  social si un in ultimul rand expertii  recrutare grup tinta  alaturi de coordonatorul lor.

In cadrul intalnirii :
- s-au dezbatut temele stabilite in cadrul sesiunii de instruire de la Paltinis;
- s-a stabilit traseul beneficiarului in cadrul CIS-urilor si actele necesare fiecarui grup  vulnerabil in parte;
- s-a stabilit metoda de recrutare si de folosire a voluntarilor in cadrul CIS;
- a fost adoptat un program de functionare a CIS-ului si programul de lucru cu publicul;
- a fost dezbatut si stabilit rolul fiecarui expert in parte;
- s-au elaborate materiale si instrumente de lucru in cadrul fiecarei echipe de experti;

Sesiunea s-a axat mai putin pe partea teoretica si mai mult pe partea practica,avand ca final clarificarea unei metode eficiente de lucru,dar si  elaborarea unor instrumente bine structurate.

Diana Dinca
expert vocational
P 3 - CIS-Bucuresti-Ilfov


----------------------------------------------------------------------------

CIS VEST  -  P3
Sesiunea de instruire II de la Curtea de Arges a permis aprofundarea relaţiilor personale şi profesionale pentru personalul Centrelor de Incluziune Socială , a coordonatorilor de experţi şi a echipei de management. Intâlnirea a permis dezvoltarea relaţiei directe între partenerii FDAAM , WV si Universitatea Babes Bolyai Cluj .

Pentru specialiştii din CIS V , un centru care îşi va desfasura mare parte din activitate in zonele rurale a fost o întâlnire ,în care am reuşit să aflăm noţiuni noi , definiţii şi semnificaţii ale unor termeni de genul „Situaţie de criză „ , faze , etape ,intervenţia în criză , principii ale intervenţiei , abordări şi  modele de intervenţie.

Am dezvoltat şi aprofundat noţiunea de consiliere profesională , în special consilierea pentru incluziunea socială prin integrare socio – profesională . Am hotărât desfaşurarea activitaţii de consiliere  , înregistrarea şi evoluţia cazului de la începutul şi până la sfârşitul cazului .
Am lucrat pe managementul de caz , etape , metode şi tehnici ,precum şi instrumente de lucru.

Am dezvoltat prezentarea serviciului de consiliere pentru incluziune socio profesionala. Planul individualizat de actiune cu obiective generale , obiective specifice , metode şi instrumente de lucru.

Au fost discutate aspectele asupra carora ar trebui sa se focalizeze activitatea de dezvoltare personală , obiective ale dezvoltării personale , abordari , munca si esenta grupurilor de dezvoltare personală . Am realizat si discutat in detaliu instrumentele de lucru ce vor fi folosite in cadrul CIS si nevoia de unitate a acestorinstrumente.
De un real folos a fost revizualizarea intregii legislatii privind asistenta grupurilor vulnerabile şi realizarea in cadrulu Cis a unor Opis +Clasor cu intreaga legislatie .
Munca cu voluntarii in cadrul Centrelorde Incluziune Sociala aduce un plus valoare cunostiintelor noastre despre voluntari si modului de lucru avut până în prezent.

Am discutat şi dezvoltat modele pentru : pasi in recrutarea voluntarilor,strategii de recrutare , mesaje de recrutare , aspecte practice ale selectiei, orientarea voluntarilor , instruirea si supervizarea acestora.

Intreaga sesiune de instruire a adus un plus valoare proiectului ,precum si dezvoltarii pe plan personal si profesional al fiecaruia dintre cei prezenti .
 
RUSU ALINA
COORDONATOR, CIS V – P3


----------------------------------------------------------------------------

Sesiunea de instruire II Curtea de Argeș
Perioada  4-7 august 2014 a reprezentat pentru proiectul “Inclusiv – Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din Romania” o nouă sesiune de instruire pentru experții din cele 6 CIS-uri.
Sesiunea de instruire a avut un caracter practic aplicativ lucrându-se cu grupele de experți pentru stabilirea clară a atribuțiilor și a instrumentelor de lucru aplicabile la nivelul CIS-urilor.
Lectorii Cristina Baciu și Andreea Muller- Fabian de la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca au reușit să puncteze noțiunile esențiale legate de activitatea fiecărui expert din CIS și au facilitat înțelegerea noțiunilor prezentate și mai ales aplicabilitatea acestora în cadrul activităților CIS.
Dacă la prima sesiune de instruire s-a alocat timp pentru cunoașterea participanților și a partenerilor, în cadrul acestei sesiuni s-a putut lucra deja în echipe de experți din cadrul tuturor CIS-urilor. Fiecare echipa de lucru a muncit foarte mult dar s-a reusit intocmirea unor instrumente de lucru ce vor fi folosite in cadrul proiectului, la nivelul fiecarui CIS.
 Hiche Mihaela
Expert coordonator CIS N-E

 

 

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati