“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."
Afla mai multeScris in data de: 17/03/2011
FDAAM a fost invitat si a participat, impreuna cu alte ONG-uri, in data de 16 martie 2011, la dezbaterea proiectului de lege privind reformarea sistemului de asistenta sociala. Propunerea legislativa a fost initiata de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in parteneriat cu Camera Deputatilor, Confederatia Caritas, Salvati Copiii Romania, Fundatia Pentru Voi si CENTRAS,.
In cadrul dezbaterii proiectului de lege, organizat la Palatul Parlamentului, Presedinta Camerei Deputatilor-Roberta Anastase impreuna cu reprezentantii ONG-urilor prezente au anuntat inregistrarea la Senat a propunerii legislative privind organizarea si functionarea serviciilor sociale.
Toate aceste demersuri, privind o noua lege a organizarii si functionarii serviciilor sociale, au inceput in urma cu un an si s-au efectuat printr-o consultare permanenta cu organizatiile neguvernamentale si in acelasi timp si cu Ministerul Muncii.
Presedinta Camerei Deputatilor a declarat: " Am pornit la acest drum cu o constatare simpla: foarte multi bani intra in domeniul social, dar de multe ori acei bani nu ajung acolo unde trebuie si nici macar in forma care trebuie, astfel incat beneficiarii sa depaseasca o situatie critica in care se afla la un moment dat. Acest proiect de lege da drumul la o piata a serviciilor sociale care sunt menite sa scada cheltuielile publice".
La dezbatere au participat aproximativ 60 de reprezentanti ai furnizorilor publici si privati de servicii sociale, precum si domnul Nicolae Ivaschescu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care a anuntat in cadrul reuniuni ca pe site-ul Ministerului Muncii se poate gasi << Codul Asistentei Sociale >>.
Participantii au solicitat autoritatilor armonizarea dintre diversele proiecte legislative din domeniul social (Codul Social, Legea privind parteneriatul intre stat si culte in domeniul serviciilor sociale, etc) si au adus in discutie necesitatea realizarii unei consultari a furnizorilor publici si privati de servicii sociale atunci cand sunt propuse schimbari legislative in domeniu, cu referire, in special, la legea recent adoptata de Parlament, privind parteneriatul intre stat si culte in domeniul serviciilor sociale.
Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...
Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...
IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015 Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...
Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1
Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă - „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...