Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Excelenta Sa, Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei in Romania, in vizita la A.D.A.M.S.

Scris in data de: 15/07/2011

Excelenta Sa, Domnul Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei in Romania, in vizita la A.D.A.M.S.

 

Vineri, 15 iulie 2011, Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis (A.D.A.M.S.) a avut onoarea de a primi vizita Domnului Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei in Romania, si a sotiei Excelentei Sale. 

Pentru inceput, distinsii invitati au participat la inaugurarea Centrului de Ingrijiri la Domiciliu al A.D.A.M.S. din Caransebes.  Aici au fost intampinati, cu paine si sare, de catre Ioan Suru - coordonator programme A.D.AM.S., domnul Jozef Goebels - presedintele VZW Geels Roemeniëkomitee, domnul Ion Marcel Vela - Primarul Orasului Caransebes, domnul Gheorghe Roma - Primarul comunei Slatina-Timis, alaturi de alti reprezentanti ai celor mai importanti parteneri ai A.D.A.M.S. din regiune : CJAS, DSP, ANAMAN Medical si C.A.R. – filiala Caransebes. 

Cu acest prilej a fost oficializata si donatia din partea Crucii Alb-Galbene din Antwerpen, prin care  A.D.A.M.S. a primit 2 masini pentru realizarea serviciului de ingrijiri la domiciliu in regiune.

In incheierea inaugurarii, Excelenta Sa a oferit un pachet de carti de joc si un baston unui membru al C.A.R., aratandu-si astfel sprijinul in ceea ce priveste cauza accesului batranilor la ingrijiri sociale si medicale, directe.

In continuarea programului vizitei Sale, Domnul Ambasador si sotia au sosit la Slatina-Timis (jud. Caras-Severin), unde au fost primiti de reprezentanti ai administratiei locale. Domnul Primar Gheorghe Roma  i-a vorbit Excelentei Sale despre situatia actuala a comunei si despre istoria relatiei de infratire dintre Geel (Belgia) si Slatina-Timis.

Excelenta Sa si-a petrecut restul vizitei la Centrul Socio-Medical, sediul A.D.A.M.S., pentru a afla mai multe despre serviciile oferite de asociatie, despre modul in care acestea raspund nevoilor de sanatate din comunitatile locale, precum si despre modelul dezvoltarii de structuri socio-medicale, la nivel regional, care sa functioneze pentru oameni, impreuna cu ei.

Catre finalul vizitei, Domnul Ambasador a participat la discutii privind dezvoltarea economica in regiune, posibilitatile de investitii pentru antreprenori belgieni si oportunitatile de creare a locurilor de munca pentru populatia din zona rurala.

Vizita Excelentei Sale a onorat eforturile de peste 10 ani ale A.D.A.M.S. si VZW Geels Roemeniëkomitee de a construi, prin cooperare, un model de societate bazata pe solidaritate si ajutor mutual.

Despre A.D.A.M.S.

Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis este o organizatie neguvernamentala, non-profit, activa in domeniul socio-medical inca din 1999, cand a fost infiintata cu sprijinul VZW Geels Roemeniekomitee si al Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual. A.D.A.M.S. dezvolta servicii socio-medicale in peste 10 domenii, deservind aproximativ 8000 de beneficiari din Vestul Romaniei, in special din judetul Caras-Severin si, mai ales, din comuna Slatina-Timis.

Misiunea A.D.A.M.S. este de a imbunatati starea de sanatate la nivelul comunitatilor locale, prin conlucrarea cu pacientii, furnizorii de servicii socio-medicale, autoritati locale si alti actori sociali. Prin dezvoltarea sa, A.D.A.M.S. tinde sa devina o larga miscare sociala care sa realizeze un sistem medical centrat pe pacient.

Despre VZW Geels Roemeniëkomitee

VZW Geels Roemeniekomitee este o organizatie mixta, reprezentand atat orasul Geel din Belgia, cat si voluntarii Comitetului Geels-Romania. Comitetul si-a inceput activitatea in 1989, la apelul Uniunii Europene de a adopta satele din Romania ce erau amenintate cu disparitia. Astfel, Consiliul Local din Geel a adoptat Slatina-Timis, in urma intalnirii dintre reprezentantii celor doua comunitati (in decembrie 1989). Dupa o prima etapa de ajutor umanitar, relatia a evoluat catre cooperare si sprijin structural. Adoptarea a fost transformata intr-o infratire in 1992. Doi ani mai tarziu a fost infiintata si asociatia VZW Geels Roemeniëkomitee, care avea sa se ocupe de managementul proiectelor finantate de Guvernul Flamand.

De atunci, diferite proiecte comune au fost realizate, in diferite domenii precum: educatia, sanatatea, societatea civila, schimbul de bune practici, dotari cu autovehicule utilitare şi camioane, alimentare cu apa si managementul deseurilor, corpuri sanitare in scoli, renovare centru cultural, training-uri privind igiena, serviciu de interventii in cazuri de urgenta, acces pentru satele de munte etc.

Cea mai importanta realizare este, cu siguranta, infiintarea A.D.A.M.S. - un factor cheie in domeniul ingrijirilor de sanatate de prima linie si, totodata, motorul raspandirii de activitati si structuri socio-medicale in intreaga regiune, in jurul Slatinei-Timis si in judetul Caras-Severin. Acest proiect are, de asemenea, modele replica in toata tara. VZW Geels Roemeniëkomitee a fost intotdeauna deschis colaborarilor pentru dezvoltare. Din acest punct de vedere, Somepro, CM-Turnhout, LCM si ADR-Vlaanderen sunt parteneri importanti datorita carora multe proiecte au fost posibile.

 


Pentru detalii si informatii, contactati:
Ioan Suru, coordonator programe A.D.A.M.S,
mutualite_csro@yahoo.com

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati