Romana | English

“Inclusiv - Rețea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile ..."

Afla mai multe

Buletin informativ "Sanatate pentru toti" - Nr.4, Iulie

Scris in data de: 11/07/2011

 

Fundatia nationala FDAAM  Stiri, evenimente, actiuni 

FDAAM & partenerii - intalnire la Bucuresti
1-2-3 iulie

Motivul pentru care primiti buletinul informativ astazi este pentru ca membrii echipei FDAAM si reprezentantii organizatiilor partenere (ADR-Vlaanderen, SOMEPRO, VZW Roemeniekomitee Geel, LCM) au folosit acest week-end pentru a-si pregati agenda de lucru pentru urmatoarea jumatate de an. Jozef Goebels, Jean-Pierre Descan, Mon Verrydt, Bart Wynants, Ioan Suru, Cristina Chert si Ramona Sica, ne-am intalnit cu totii la Bucuresti si am convenit aupra modalitatilor de consolidare a initiativelor din domeniul socio-medical.
In cadrul discutiilor, o mare atentie a fost acordata programului FFS (Fee For Service / Taxa per servicii). Deoarece noi comunitati isi doresc sa intre in reteaua Comitetelor Locale de Sanatate, am stabilit pasii de urmat pentru integrarea acestora. De asemenea, am evaluat serviciile livrate pana in acum catre CLS-uri si oportunitatile de lucru pe mai departe.
In plus, noi proiecte au prins contur si urmeaza sa fie dezvoltate.
Lucrand in diferite localitati din toata tara, trainerii FDAAM au putut observa ca unele dintre acestea au nevoie de sprijin pentru dezvoltare comunitara, mai mult decat pentru realizarea structurilor de sanatate. Pentru acest motiv, FDAAM va lua in considerare posibilitatea infiintarii de Comitete Locale pentru Dezvoltare comunitara (CLD), alaturi de CLS-uri si ADAM-uri.
Pe de alta parte, LCM si FDAAM vor dezvolta un model urban de asociatie de ajutor mutual, inspirat din modul de functionare al mutualitatilor din Belgia si Polonia. O astfel de asociatie si-ar avea locul in orase, vizand insa o coordonare regionala si lucrand pentru: dezvoltarea  Magazinelor de Sanatate; campanii de preventie in domeniul sanatatii; stabilirea unui nucleu de voluntari care sa formeze organizatii sociale, dupa modelul Ziekenzorg (Asistenta bolnavilor) / OKRA (Organizatii de seniori) / Kazou (Organizatii pentru tinerii si copiii cu handicap - in parteneriat cu AGLT). Orasele numite de LCM in vederea implementarii acestui model vor fi Cluj, Bucuresti, Caransebes / Resita.
Nu in ultmul rand, am discutat despre posibilitatile de atragere a fondurilor nerambursabile. Astfel, FDAAM si partenerii sai vor urmari oportunitatile de finantare si vor aplica proiecte care sa favorizeze sustinerea retelei CLS-ADAM.


 Retea CLS-ADAM  Training regional 


Training Regional pe Mobilitati de Formare Grundtvig
19 iunie, 2011, Moldovita

Intr-o atmosfera de interes comunitar si dezvoltare personala, trainer FDAAM Cristina Chert a dezvoltat Trainingul regional pe Mobilitati de Formare Grundtvig. Specialisti in domeniul proiectelor europene, cadre didactice, participanti resursa din organizatiile locale vor putea sa-si dezvolte proiecte individuale de participare in cadrul Mobilitatilor Europene de formare specifice Educatiei Adultilor.
Pentru mai multe informatii, detalii contactati:
Cristina Chert: 0727 850 691
 
 Parteneri FDAAM  OLF & OLB 


Invitatie la Sfarsit de saptamana informativ OLF-OLB
5-7 august, 2011, Slatina-Timis

Organizatia Locala de Femei Slatina Timis si Organizatia Locala de Barbati Slatina Timis, in parteneriat cu Somepro, KWB Geel Larum dinBelgia  si AGLT,  Asociatia Europanet din Romania au placerea de a va invita sa participati la un week-end de informare, formare si intalnire la Slatina Timis, Romania.
Delegati (max) 2 femei si 2 barbati din grupurile de femei si barbati activi social la nivelul comunitatii  pentru a veni la sfarsitul de saptamana informativ (schimb de experienta).
Sosirea: vineri seara (5 august 2011), plecare- duminica dimineata (7 august).
Gazduirea este la familiile din Slatina Timis, Romania.


Cine participa?
(max) 4 persoane din fiecare comuna ( 2 femei si 2 barbati).
 
Program
Vineri dupa-amiaza: Venirea participantilor, cazare si introducere la familiile gazda; bufet suedez la ADAM Slatina Timis.
Sambata:
Sesiunea 1 A: Intalnirea participantilor. Discurs de bun venit (Johnny Suru, OLB Slatina Timis; Primar Slatina Timis, etc). Prezentare Program, Prezentare traineri, lucrul pe grupe mixte (Cristina Chert, FDAAM)
Sesiunea 1 B: Lucrul în 5 grupe mixte:
Grupa 1: Planificarea activitatii;
Grupa 2: Implementarea activitatii;
Grupa 3: Evaluarea activitatii;
Grupa 4: Promovarea activitatilor din OLF / OLB;
Grupa 5: Finantarea activitatilor din OLF / OLB.
Sesiunea 2: Lucru in 5 grupe mixte, grupele 1,3,4,5 isi schimba trainerii.
Sesiunea 3: „Treasure Hunt” (Cautarea Comorii).
Sesiunea 4: Prezentare OLF/OLB (studii de caz), schimb de experienta.


Cine acopera costurile ?
Pentru comunitatile romanesti ai caror parteneri belgieni au intrat in FFS costurile sunt acoperite in intregime de catre organizatori.
Pentru comunitatile romanesti ai caror parteneri belgieni NU au intrat in FFS in 2011 va rugam sa identificati resursele materiale de participare (in colaborare cu partenerul Belgian).

Solicitati informatii complete despre costurile participarii la eveniment contactand-o pe doamna Cristina Chert,  tel. 0040 727 85 06 91, e-mail: chert_cristina@yahoo.com; cristina.chert-cls@fdaam.ro.
 
Inscrieri :
Cum va inscrieti?
Confirmati prezenta dumneavoastra cel mai tarziu vineri, 25 Iulie 2011, catre: Cristina Chert (mobil 0727 850 691), FDAAM, prin fax  0232 252 926, fix: 0232 272 920; sau prin e-mail cristina.chert-cls@fdaam.ro;chert_cristina@yahoo.com
 

 Sanatate in Romania  Oportunitati / tendinte / informatii utile 


Fonduri suplimentare pentru Programul National de Boli Rare

In luna iulie a acestui an, Ministerul Sanatatii va suplimenta bugetul alocat programului national pentru boli rare cu 8 milioane lei. Cititi continuarea in Comunicatul de presa al MS.

Normele metodologice de organizare si functionare a centrelor de sanatate multifunctionale, afisate de MS

Ministerul Sanatatii a publicat normele metodologice de organizare si functionare a centrelor de sanatate multifunctionale. Centrele vor deveni operationale din aceasta vara. Programul de lucru zilnic - continuu, de 6, 7, 8 ore. Banii pentru functionarea centrelor vin de la spitalele in structura carora se afla centrele. Cititi stirea integral aici. [Sursa: Pagina Medicala]

Finantare pentru ONG-uri in cadrul programului "Schimba un destin. Da valoare unei vieti"

BRD - Groupe Societe Generale lanseaza o selectie de proiecte in cadrul programului de responsabilitate sociala "Schimba un destin. Da valoare unei vieti". Beneficiarii programului sunt copii si tineri cu varste cuprinse intre 3 - 25 de ani aflati in situatii dificile: fie din punct de vedere social (provenind din centre, familii sarace, zone defavorizate); fie afectati permanent sau temporar de o deficienta fizica sau deficienta psihica usoara dar care nu sunt complet dependenti de alte persoane.
Valoarea financiara a sprijinului este de maximum 80 000 lei pentru fiecare proiect. Termen limita: 15 iulie. Gasiti fisa programului aici.

Noutati FDAAM

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” - 10.12.2015

Conferința „Proiectul Inclusiv la final” | București, 10.12.2015 PROIS-NV și partenerii săi în implementarea proiectului &bdquo...

Stire completa

CIS București-Ilfov - Primul grup de Babysitter au inceput practica

Centrul de Incluziune Socială din București-Ilfov, înființat în cadrul Proiectul „Inclusiv – Rețea de centre suport pe...

Stire completa

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI!

IMPREUNA CU VOI, PENTRU VOI! Masa rotundaBucuresti - 28 Aprilie 2015     Pornind de la deviza “Investeste in oameni”, Fu...

Stire completa

CIS Nord Est - florar decorator, grupa 1

Din data de 15 aprilie se deruleaza la sediul CIS Nord Est activitatile de instruire pentru calificarea florar decorator, grupa 1  

Stire completa

Comunicat de presă post eveniment, masa rotundă „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație si ocupare“

Comunicat de presă post eveniment Masa rotundă  -   „Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesu...

Stire completa

Arhiva noutati